DE OPLOSHELD

de-oplosheld

52 keer deel 2

Afgelopen week werd ik geattendeerd door iemand op een dame die informatie zocht voor haar werk. Of ik kon helpen. Na een korte blik op het profiel en de vraag, besloot ik contact te leggen. Waarom? Omdat ik iemand kon helpen door in gesprek te gaan. Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt. Zo heb ik er namelijk weer een koffiedate bij.

30

Trouwe lezers weten dat een van mijn doelen dit jaar is om 52 keer een bakkie koffie te doen. Om te netwerken, bij te praten en kennis te maken. Hoe je het beestje ook wilt noemen, het moet wel gevoerd worden. 52 gesprekken in 1 jaar, is 1 gesprek per week. Telt wel zo makkelijk. In de vorige update 52 keer stond ik na 8 weken op 15 gesprekken. Nu zijn er 21 weken voorbij en staat de teller op 30 gesprekken in totaal.

Beslagen bril

Naast dat deze afspraken mijn netwerk vergroten, leveren ze me ook informatie over verschillende branches en bedrijven op. Het brengt gezelligheid, nieuwe kansen en een andere kijk op de zaak. Iedere ondernemer kijkt door zijn eigen bril. Dat is waardevol, want mijn eigen bril is ook weleens beslagen. Juist een vreemde kan zomaar iets laten vallen in een gesprek waardoor ik aan het denken wordt gezet.

Naast het logische gesprek over wat we doen, gaat het ook over hele andere dingen. Hobby’s bijvoorbeeld, vliegvissen iemand? Citrusboompjes kweken, wateropvangbakken onder je terras aanleggen of waarom je in een ijsbad zou gaan zitten. Ik heb mensen ontmoet die een tweede bedrijf als hobby hebben. En ondernemers die een pensioengat hebben zo diep als de Marianentrog. Ondernemers met een eigen jacht, directeuren die nauwelijks rondkomen en vooral hele blije mensen. Waarom? Omdat ze ondernemen.

Dus al denk je wat moet ik met al die informatie? Bedenk dan dat je overal en van iedereen iets kan leren. En dat je netwerk vergroot wordt en in de toekomst kansen oplevert, is alleen maar mooi meegenomen.