DE OPLOSHELD

De-Oplosheld

Netwerken is net werken zeggen sommigen

Hoe ik dat zie?

Voor mij is netwerken onderdeel van mijn werk. Om contacten te onderhouden, nieuwe contacten te leren kennen en opdrachten binnen te halen.

Als mensen je kennen en een klik met je hebben, worden ze eerder klant. De kans is groter dat deze mensen blije klanten worden, want de klik is er al. Is de opdracht succesvol verlopen dan is de kans weer groter dat ze het gaan doorvertellen. En dat leidt weer tot nieuwsgierige telefoontjes. Dan word ik gebeld en dan hoor ik: ‘ik heb veel leuke verhalen over je gehoord’ of ‘Pietje is heel enthousiast, dat wil ik ook’. Altijd fijn als contacten en klanten je warm aanbevelen.

Uiteraard is dit het verhaal als het lukt. Want nee krijgen gebeurt vaker dan ja. Het kost tijd en moeite en dan is het weleens balen. Soms lijkt het alsof een klant uit het niets verschijnt. Dat is niet zo, dat is het resultaat van elke keer weer actief zijn. Naar mijn netwerkbijeenkomsten gaan en mijn contacten goed onderhouden. Met hulp van en dank aan Sonja Egberts. Want ik kan het niet alleen.

Met netwerken creëer ik zichtbaarheid, blijf ik op de hoogte, leer nieuwe mensen kennen en haal ik werk binnen. Dus voor mij is het zeker werk, dat netwerken.