DE OPLOSHELD

de-oplosheld

Oefening baart kunst

‘Je bent wel consequent, hè’

‘Een strakke maandagdiscipline’

‘Wat een werk zeg!’

‘Hoe verzin je het steeds weer?’

Een greep uit de reacties die ik krijg omdat ik op LinkedIn post. Omdat verschillende mensen nieuwsgierig zijn naar ‘hoe ik dat toch allemaal doe’, schrijf ik daar eens over.

Voornemen

Aan de ene kant, zo bijzonder is het niet. Het begon met een voornemen. Als ik op LinkedIn post, dan moet daar wel een ritme inzitten. Waarom? Omdat een ritme houvast biedt, zowel in tijd als in moeite. Bij mij helpt dat om het te doen en vol te houden. Dus, elke maandag post ik op LinkedIn.

Aan de andere kant, het kost me altijd weer veel moeite. Waar ga ik nu weer over schrijven? Wil ik iets duidelijk maken of gewoon iets vertellen? En als het niet lukt, waarom doe ik dit ook alweer? Oja, omdat ik dat met mezelf heb afgesproken. Zucht, aan de bak maar weer.

In de echt moeilijke gevallen helpt een heel simpel iets. Gewoon beginnen met typen. Het maakt niet uit waarover. En dan vormt zich vanzelf een onderwerp en daarna de tekst. Of ik pak een willekeurig woord en kijk wat er ontstaat. Gebak, vodden of stoel. En daaruit ontstaat dan een post.

Advies

Schrijf vooruit! Dat advies hoor je vaak. Een prima methode, maar bij mij werkt het niet. Ik ben gewoon niet in staat om meerdere posts achter elkaar te schrijven. Ook ben ik zo blij als ik klaar ben dat ik gauw wat anders ga doen.

Besteed het dan uit! Ook een goed advies. Maar oefening baart kunst en ik vind het zelf wel lastig om uit handen te geven. Met name omdat het dan niet als mijn eigen post voelt.

Wat ik verder nog doe om die post in elkaar te zetten? Wandelen. Theedrinken en uit het raam staren. Terugkijken in mijn agenda wat ik heb gedaan en wat ik heb meegemaakt.

Zo, het is weer klaar. Tot volgende week!