DE OPLOSHELD

Aanbod-oplosheld-overzicht-bedrijf-verkopen

Bedrijf verkopen

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat het een goede tijd is om je bedrijf te verkopen. Een week later vertelde een kennis dat de kansen om je bedrijf goed te verkopen alweer aan het afnemen zijn. En wat denk ik?

Bedrijfstuin

Ik denk dat verkoop van je bedrijf een heel proces is. Als je vandaag besluit om het verkoopbord in je bedrijfstuin te zetten, dan is het morgen niet verkocht. Dat is belangrijk om te beseffen als je richting (je eigen gekozen) pensioendatum gaat. Of als je al een tijdje geen plezier meer haalt uit het ondernemen.

Ook is niet elk bedrijf zomaar te verkopen. Als je een eenmanszaak zonder personeel hebt, dan ben jij je bedrijf. Dus wat heb je dan te verkopen? Een product? Een merk? En heb je een BV met meerdere aandeelhouders, dan spelen er andere vragen en verplichtingen.

Geraniums

Los van alle financiële en juridische vragen, wat ga jij eigenlijk doen als je bedrijf verkocht is? Heb je daar weleens over nagedacht? Heb je wel hobby’s? Wat ga je met je tijd doen?

Ondernemers zijn geen types om de hele dag thuis achter de geraniums te zitten. Het is verstandig om in het verkoopproces (het liefst al eerder) na te denken hoe jij je toekomst voor je ziet.