DE OPLOSHELD

rondje-sparren-ondernemer

Met enige regelmaat lees ik bijdragen van mensen die het roer hebben omgegooid

Vaak is men van baan veranderd. Sommigen hebben daarvoor een opleiding gevolgd of zijn teruggegaan naar het vak waar ze ooit voor opgeleid zijn. Anderen pasten niet meer bij de bedrijfscultuur, werkomstandigheden of raakten geïnspireerd door iemand in een andere sector. Loondienst wordt ingeruild voor ondernemerschap of andersom.

Ook de persoonlijke kant komt vaak aan bod. Van ongelukken, overlijdens en geboortes tot verhuizingen en burn-outs. Gemene deler is dat er een trigger aanwezig die aanzet tot verandering. Deze trigger kan zowel positief als negatief zijn.

Wat ik hier uit haal is dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Op het moment dat je tegenslag kent of niet zoveel energie hebt, verkleint dat je blikveld. Je ziet alleen beren op de weg en niet meer de weg zelf.

Ook met je bestaande verantwoordelijkheden heb je een keuze. Je hebt misschien niet de vrijheid om de boel de boel te laten. Maar dat wil je denk ik ook niet. Wat je wel kan doen is je huidige werk iets anders vormgeven. Wat let je om gesprek te gaan over vervelende taken of je overvolle agenda? En ook als je besluit om te gaan ondernemen, kan je je hypotheek of huur betalen. Dat zal je wel moeten namelijk en dat dwingt. Als je iets wil, dan vind je een weg.

Dus laat je niet tegenhouden om je (werkende) leven iets meer vorm te geven zodat jij je prettiger voelt. Onderzoek je mogelijkheden en kijk wat mogelijk is. En kom je er niet uit, of weet je niet waar te beginnen dan is De Oplosheld er ook voor jou.