DE OPLOSHELD

de-oplosheld-jen

Als jij verandert, verandert je omgeving ook

Dat weerhoudt mensen er weleens van om een keuze te maken. Want wat je hebt, is bekend. En wat bekend is, voelt vertrouwd. En dat houd je graag zo. Iedereen voelt zich graag prettig en comfortabel.

Als je je niet prettig en comfortabel voelt, dan zie je dat graag veranderen. Dus ja, je wil wel veranderen en tegelijk ben je bang voor de gevolgen.

Eigenlijk wil je de verandering zonder dat het de rest van je leven verandert. Dus je wil wel graag in een boerderijtje achteraf wonen én je wil ook dat je kinderen niet van school hoeven te wisselen. Je wil wel graag afvallen, maar je wil wel graag je huidige levensstijl laten zoals het is. Je wil wel graag voor jezelf beginnen, toch is een vast inkomen wel prettig.

En veel mensen vinden de gevolgen van een verandering niet fijn. Dat is ook prima. Dan verander je niet.

Wat je veel frustratie bespaart, is om in te zien dat je dan ook een keuze hebt gemaakt. Namelijk voor je huidige leven. Niks mis mee.

Parkeer de verandering in je hoofd dan ook in het vakje ‘Dromen’ en haal het uit het vakje ‘Hier moet ik nog een beslissing over nemen’. Dat geeft rust.