DE OPLOSHELD

de-oplosheld-jen-kwijt-raken

Wie ben je als je alles kwijt zou raken? Je klanten, je bedrijf, je geliefde, je huis, je status…

Wat blijft er over? Beter gezegd, wie blijft er over?

Afgelopen week had ik een prachtig gesprek met iemand hierover. We kenden elkaar nog niet en gingen gelijk de diepte in. Over relaties, het werk, belangrijke gebeurtenissen in het leven. Wat het met je doet en hoe je daarmee omgaat.

Wat doe jij op lastige momenten? Trek je je terug of ga je de aanval in? Zit er een verschil in hoe je privé en zakelijk reageert?

Die laatste vind ik zelf altijd een interessante. Ik heb genoeg collega’s gehad die zeiden dat ze thuis een heel ander mens zijn dan op kantoor. Uiteraard heb je je professionaliteit, maar verder denk ik dat je toch één en dezelfde persoon bent. Begrijpen doe ik dat dus nog steeds niet.

Terugkomend op het prachtige gesprek. Wat blijft er over als ik alles kwijt zou raken? Wie ben ik dan? Lastige vraag, dat houdt me nog wel even bezig.