DE OPLOSHELD

bedankpagina-oplosheld

Afspraken nakomen

Ik houd ervan als mensen hun afspraken nakomen. Je maakt een afspraak immers niet voor niets. Plannen, voorbereiden, nakomen en klaar. Simpel toch?

Nu moet ik zeggen dat over het algemeen alle afspraken die ik heb met anderen gewoon doorgaan. IJs en weder dienende. Dus daar wil ik het niet over hebben. Ik wil het hebben over afspraken met jezelf. Oftewel, ik met mijzelf. Want dat gaat niet altijd goed.

Ik heb de neiging als ik het druk heb om de afspraken die ik met mezelf heb gemaakt als eerste uit de agenda te gooien. Niet handig. Zo kom ik aan mijn eigen dingen niet toe. Of dat nu de broodnodige beweging is, mijn huis graag aandacht van de stofdoek wil of ik gewoon om half zes wil stoppen met werken.

Deze week ging mijn afspraak om op maandag (of desnoods dinsdag) hier op LinkedIn een bericht te plaatsen niet door. Waarom niet? Een lange dag op locatie, nog even naar huis rijden en dan floep, afspraak weg. Hij was gewoon verdwenen ondanks de reminder.

Herkenbaar?

Vast wel. Ik ken er meer die dit gedrag vertonen. Als ik met iemand spreek, zeg ik altijd: je kan alleen maar alles doen wat je wil als je daar ook de energie voor hebt. Dat betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen. Hahaha!

Voor een ander is het altijd makkelijker zien dan voor jezelf. Dat geldt voor mij ook. Dus nu alsnog een bericht ook al is het woensdag. En alvast de mededeling dat jullie volgende week niets van mij horen, want dan ga ik een weekje relaxen.

Ik ben nog wel benieuwd waar jullie de mist in gaan. Laat het me weten als je wil.