DE OPLOSHELD

52-keer-netwerk-gesprek-bakkie-koffie

52 keer

Eén van mijn doelen voor 2023 is om elke week een netwerkgesprek te voeren. Dat kan met ondernemers die ik nog niet ken. Of juist bijpraten met oud-collega’s en andere bekenden. Mijn doel is dus 52 keer een netwerkgesprek voeren.

Geen idee

Vorige week vroeg iemand me hoe het met de gesprekken gaat. Ze vroeg: ‘Lig je op schema?’ En ik wist het antwoord niet. Ik vertelde haar dat ik veel mensen heb gesproken dit jaar, maar hoeveel daarvan aan mijn doel bijdragen? Ik had geen idee.

Dus lijkt me wel een goed plan om hier af en toe te melden hoe het gaat. Hoeveel moeite kost het me om een gesprek te plannen? En wat is de tussenstand?

15

De tussenstand is op dit moment 15 gesprekken. Het jaar is 8 weken oud. Dus ik lig op schema. Blij vertelde ik dus dat het zeer goed gaat met mijn doel.

Het kost mij weinig moeite om een gesprek te regelen. Kwestie van LinkedIn, gastenlijsten van netwerkbijeenkomsten en telefonische contacten raadplegen. Ondernemers die op dezelfde netwerkbijeenkomst zijn geweest, zijn vaak in voor een nadere kennismaking. Het is altijd goed om te weten wat een ander doet. Misschien kan ik diegene ooit aan een ander contact helpen. Of komen we tot zaken.

Oud-collega’s zijn vaak benieuwd naar de stap van loondienst naar ondernemer. Nu denk je wellicht, dat zijn toch niet jouw klanten? Naast dat het leuk is om hen te spreken, is het ook een moment om te vertellen waar ik sta. Achter deze oud-collega’s staan namelijk ook weer hun netwerken. Dat geldt ook voor mijn oud-klanten en andere bekenden.

1

Ja, het kost tijd. Onlangs sprak ik hier met een klant over. Hij vindt dat hij te weinig tijd heeft voor bijpraatmomenten. Mijn voorstel was om 1 uur per week hiervoor te reserveren. Dat moet lukken toch? Gewoon 1 uur minder op je telefoon doorbrengen en je bent er al. Als je een binnendienstmedewerker, VA of receptionist in dienst hebt, kunnen zij de afspraken plannen. Hoef je alleen nog maar te gaan.