DE OPLOSHELD

jen-oplosheld-partner

Mannen

Twee dames in de cosmetische branche. Hun bedrijf loopt goed, ze hebben plannen te over. En een probleem, hun mannen.

Ik luister naar hun verhaal. Ze zijn klein begonnen en hun bedrijf is organisch gegroeid. Van de garage naar het industrieterrein. Toen ze elkaar tegenkwamen was het niet de vraag óf ze samen een bedrijf zouden starten, maar wanneer.

Goede bedoelingen

‘Ja, hij steunt me onvoorwaardelijk, maar hij bemoeit zich overal mee. Ik vind het fijn om hardop te denken en mijn dromen te delen. Hij gaat zeggen wat ik vervolgens moet doen. Daar zit ik niet op te wachten,’ aldus een van de twee dames. ‘Bij mij werkt het net zo. Het lijkt wel of het zijn bedrijf is in plaats van het mijne, terwijl hij in loondienst is. Het eindigt vaak in discussies. Maar voor zichzelf beginnen, wil hij niet,’ zegt de ander.

Een situatie die wel vaker voorkomt. Je partner steunt je onvoorwaardelijk én bemoeit zich met jouw bedrijf. Niets anders dan goede bedoelingen natuurlijk.

Meedenker

‘Ik merk dat het me remt. Ik wil vrijuit kunnen spreken zonder dat ik dan gelijk iets moet. Samen (haar compagnon en zij) nadenken en dromen kunnen we wel. Tegelijkertijd hebben we behoefte aan een onafhankelijk iemand die met ons meedenkt. Wil jij onze meedenker zijn?’ vraagt de eerste dame.

Dat is nu precies mijn rol. Onafhankelijk sparringpartner zijn voor ondernemers die willen dromen, onderzoeken en reflecteren. Die daarna de stap naar het realiseren van hun dromen zetten. En die thuis gezelligheid willen in plaats van discussies. Neem eens een kijkje op mijn website en laat mij die rol voor jou vervullen.