DE OPLOSHELD

doelen

Zo, dat was even aanpoten

Het liefst heb ik mijn boekjaar namelijk al afgesloten op 1 januari, haha. Toch duik ik op 1 januari echt niet de boekhouding in. Er zijn grenzen. En na een leuk en gezellig oud & nieuw was het even bijkomen.

Consequentie

Afgelopen kerst heb ik eindelijk eens fatsoenlijk vrij genomen. Gewoon twee weken dicht. Tijd voor gezelligheid, relaxen, logees en luieren. Met als consequentie dat de afsluiting van 2022 en de voorbereiding op het jaar 2023 in januari nog moesten. En dat terwijl mijn klanten (gelukkig) alweer op de stoep stonden.

Papier

Vorige week ben ik druk geweest met mijn doelen. Ze staan in mijn notitieboek, inclusief alle acties die nodig zijn. Alles wat ik niet meer wil en iedereen waarmee ik graag een kop thee ga drinken, staan ook op papier. Alles op één plek, wel zo handig.

Betekent dit dat mijn jaar al helemaal dicht gepland is? Nee, dat wil ik niet en dat kan ook niet. Want dit jaar gaat onverwachte kansen en gebeurtenissen opleveren. Mijn acties leiden ook niet altijd tot het gewenste resultaat. En dan ga ik bijsturen wat weer voor nieuwe acties zorgt.

Ik weet nu nog niet hoe ik mijn doelen ga bereiken. Wat ik wél weet is dat ik met het vastleggen van mijn doelen focus houd op wat ik wil gaan doen dit jaar.