DE OPLOSHELD

de-oplosheld

Leerpuntje

Vanochtend bracht ik mijn auto naar de garage. Tijd voor nieuwe banden. Tijdens de wandeling terug naar huis begon het te regenen. Met mijn paraplu in de hand liep ik door de bladeren. Het is nu echt herfst.

Herfst. En dat zette me aan het denken. Het einde van het jaar komt heel snel dichterbij. De kerstkaarten liggen al klaar. De agenda stroomt vol. Zoals gewoonlijk wil iedereen alles ‘nog even’ opstarten of afronden voordat de kerstboom staat. Ik dacht: ‘Hoe was afgelopen jaar eigenlijk?’

Vakantie

Ik vind het altijd opvallend hoeveel er in een jaar kan gebeuren. Bladerend door mijn agenda verbaas ik me erover wat ik allemaal gedaan heb. Terwijl de dagen zo kort lijken en de weken voorbijvliegen.

Nieuwe klanten kwamen en ik nam afscheid van anderen. Ik ging naar netwerkevents, mopperend dat ik zo vroeg op moet. En achteraf was het altijd weer leuk en goed dat ik gegaan ben. Ik ben weer de mist ingegaan met vakantie nemen. Gelukkig ben ik straks met kerst vrij, twee weken maar liefst. Dan weten jullie dat alvast.

Terugblik

Die vakantie, dat is dus een leerpuntje. Iets meer tijd voor mijn eigen tussentijdse reflectie kan ook geen kwaad. Binnenkort ga ik zitten voor een terugblik op het hele jaar. Wat ga ik anders doen? Waar werd ik heel blij van en waar ga ik mee stoppen? Ik ben benieuwd wat daar weer uitrolt.

Hoe zit dat met jou? Heb je tijd gereserveerd om eens terug te blikken? Hoe pak je dat aan?