DE OPLOSHELD

de-oplosheld-creativiteit-probleem

Feestje?

Het valt me op dat veel mensen hun verjaardag niet vieren. Vinden ze niet zo interessant.

‘Geen zin in.’

‘Het is een gewone dag. Ik moet gewoon werken.’

‘Ik houd niet van grote groepen.’

‘Wat moet ik vieren dan, dat ik aftakel?’

Zucht. Ik zeg wel eens dat je dan de ander de kans ontneemt om jou wat te geven. Of dat je toch mag vieren dat je inmiddels zo oud bent, want niet iedereen redt dat.

Zonnetje

In het zakelijke leven gebeurt het ook. LinkedIn houdt keurig bij wanneer je ergens in dienst bent gekomen en geeft braaf een melding bij elk jaar dat voorbij is. Dat vind ik overdreven, maar stilstaan bij een jubileum mag best. Want je hebt het wel gefikst.

Zo ken ik een ondernemer wiens jubileumfeestje door corona niet door kon gaan. Jammer, gelukkig komt de volgende mijlpaal eraan en kan hij die meepakken. Of je nu een 10 -of 25-jarig bestaan van je bedrijf viert, maakt natuurlijk niet uit. Vier iets. En als je het zelf niet leuk vindt, bedenk dan dat je je medewerkers, klanten en relaties in het zonnetje kan zetten. Doe het dan voor hen. Jullie klaren samen de klus.

Trots

Sommigen hebben wel zin in een feestje, maar zien de organisatie niet zitten. Of ze vinden het te veel gedoe. Als je koudwatervrees hebt, bedenk dan dat er altijd mensen in de buurt zijn die je willen helpen. 

Doe dit ook vooral als je net een jaar bezig bent. Het eerste jaar is spannend in alle opzichten. Je loopt over van enthousiasme en werkt je drie slagen in de rondte om je bedrijf van de grond te krijgen. Als je dan het eerste jaar erop hebt zitten, mag dat best gevierd worden. 

Dus, hoe lang je bedrijf ook bestaat, wees trots en vier een feestje!