DE OPLOSHELD

contact-oplosheld

Wie van de drie?

Over het algemeen ziet je agenda er netjes uit. Je bent niet Pietje Precies, niet Simon Sloddervos, maar gewoon Karel. Wat zijn de risico’s dat je planning fout loopt?

Onvoldoende tijd

Als je van je opdrachtgever niet voldoende tijd hebt gekregen. De deadline is te strak. Wat kan je hieraan doen? Als je de opdracht geaccepteerd hebt, moet je overwerken. Je avonden en weekenden opofferen om je werk af te krijgen.

Tip voor de volgende keer? Evalueer met je opdrachtgever dat ‘normaal’ werk een ‘normale’ deadline vraagt. Krijg je een volgende keer weer te weinig tijd? Dan kan je een spoedtarief hanteren. Is het business as usual en ben je er flauw van? Neem afscheid van je klant.

Uitstellen

Je bent wereldkampioen uitstellen. Je hebt keurig je planning gemaakt en vervolgens houd je je er niet aan. Dus moet je op je vrije momenten met meer stress aan de slag.

Ik kan van alles aandragen om fijn te kunnen werken. Zorg voor een goede werkplek, voldoende materiaal, een natje en een droogje. Er is echter maar 1 oplossing: aan de slag! Dit is jouw enige verantwoordelijkheid en je moet terecht zelf op de blaren zitten.

Anderen bepalen jouw agenda

Je laat je agenda door anderen invullen. En dan bedoel ik niet je secretaresse. Je krijgt een uitnodiging en je zegt zonder na te denken direct ja. Je hebt maar één keer tijd. Die kostbare tijd verspil je met afspraken waar je bij voorbaat al geen zin in hebt.

Tip? Bouw een nadenkmomentje in. Vind je het vervelend dat de ander moet wachten? Stuur dan een bericht dat je er de volgende dag op terugkomt.

Of je nu Pietje, Simon of Karel bent, een overzichtelijke agenda geeft je rust. Je hebt maar een keer tijd, besteedt het goed.