DE OPLOSHELD

doorgroeien

Doorgroeien

Als ik bij ondernemers aan tafel zit die medewerkers hebben, dan valt het woord doorgroeien nogal eens. Fantastisch als je medewerkers willen doorgroeien binnen jouw bedrijf én als daar ruimte voor is. Er zijn ook medewerkers die hun baan geweldig vinden en juist niet willen doorgroeien.

Wat kan ik daaraan doen, is dan de vraag.

Niks.

Als iemand zelf iets niet wil, dan wil hij niet.

Lastig?

Nee, lekker duidelijk. Niet iedereen heeft evenveel ambitie of interesse in werk. De kost verdienen is uiteindelijk de hoofdreden om te werken. Dus als je de kost verdient en daarmee tevreden bent, waar leidt doorgroeien dan precies naar toe?

Valkuil

De valkuil van menig ondernemer is om zich te richten op deze medewerker die niet wil doorgroeien, maar tevreden is. Mijn vraag is dan, wat wordt dan het resultaat? Ik denk een onwillige medewerker, een drammende leidinggevende en niemand die blij is.

Zie het eens zo: die tevreden medewerker is een stabiele basis binnen je bedrijf. Naast alle medewerkers met grootse plannen en ambities is deze medewerker degene waar je op kunt vertrouwen. Die er altijd is, de kern van je bedrijf. Waardevol in mijn ogen. Koester deze medewerkers.