DE OPLOSHELD

Schaduw zoeken

Schaduw zoeken

Het is stil in de straten. Hier in het dorp lijkt het alsof iedereen weg is, allemaal tegelijk. Niet raar natuurlijk, het is midden in de zomervakantie. Sommige ondernemers zijn superdruk, kijk naar campings, vakantieparken, horeca, pretparken. En bij anderen, zoals mijzelf, is het rustiger.

Halve kracht

De rustiger periodes besteed ik aan zaken die zijn blijven liggen. En aan netwerken. Alleen, daar wringt het wel. Waarom? Ook mijn netwerk is op vakantie. Rest mij dan niks anders dan ook maar vakantie nemen? Toch weer ‘verplicht’ in het hoogseizoen? Nee hoor, ik ga gewoon op halve kracht verder. Dat is ook weleens fijn. Nu heb ik tijd voor luieren, logees en voor een stapel boeken. En ondertussen ga ik gewoon door met trainen in de sportschool.  

35+

Ik ben niet gebonden aan het hoogseizoen. Sowieso geef ik minder om vakantie dan normaal is, die indruk krijg ik in ieder geval. ‘Ga je niet op vakantie?’ vroeg een klant me laatst. Grote ogen van verbazing. Nee, geen plannen aan deze kant. Af en toe piep ik er even tussenuit voor een lang weekend. Heerlijk!

Trouwens, ik ben totaal niet geschikt voor de temperaturen in het zuiden. Ik zou niet weten waar ik het moet zoeken met 35+ graden. Dan ben ik de hele dag druk met schaduw zoeken en zonnebrandcrème smeren. Dus nu wacht ik rustig totdat iedereen terug is. Op naar de drukte!