DE OPLOSHELD

de-oplosheld

Kalkoen

Na een heerlijk lang weekend in de Eiffel was ik benieuwd of de pepernoten alweer in de schappen liggen. Hoe ik tot deze vraag kwam? Heel simpel, in Koblenz zag ik een aankondiging voor Christmas Garden Koblenz. Het was 30 graden en ik dacht dat duurt nog eeuwen.

Decemberstress

Nog vier maanden en dan is Sinterklaas alweer naar huis gevaren. De Kerstman komt eraan en de bubbels voor Oudjaarsavond staan al koud. Met dit mooie weer is dat wat lastig voorstellen. Dan hebben we decemberstress. Wie moet uitgenodigd worden voor het diner en welke cadeaus moeten worden gekocht? Centraal staan voorpret en voorbereiding. Heb je je voorbereiding goed gedaan, dan wint de pret het van de stress. En kan je op het moment zelf ook genieten.

Mijn klant verhuisde onlangs naar een andere locatie. Zijn bedrijf was rustig gegroeid. Eerst een tweede medewerker erbij. Met roulatie van op locatie, bij de klant en thuiswerken heeft hij het nog een tijd rondgebreid. Met de derde medewerker erbij kwam hij ruimte tekort. Via via heeft hij een leuke ruimte gehuurd waar ze allemaal in passen. Tijd voor een feestje vond hij.

Feestje

Precies als hij is, had hij het feestje minutieus voorbereid. Hij maakte een draaiboek en begon op tijd met de organisatie. De (papieren) uitnodigingen werden een maand voor die tijd verstuurd. De feestelijke aankleding kwam twee dagen van tevoren. Een dag van tevoren bouwden we samen op. Hij keek me aan en zei: ’Als het goed is, hoef ik morgen nergens over na te denken. Dan kunnen we zelf ook van het feest genieten.’ Ik zei tegen hem: ‘Dat is precies de bedoeling.’

Op de dag zelf werd het feestje een feestje. Vrolijke klanten en relaties kwamen langs. Hapjes en drankjes waren voldoende en goed. De aankleding zorgde voor de sfeer. Mijn klant was blij.  ‘Het was een supergeslaagd feestje. Als je met kerst zelf ook van de kalkoen wilt genieten, moet je op tijd beginnen!’