DE OPLOSHELD

de-oplosheld

De stoel

De stoel, iedereen heeft hem. Je weet niet wat ik bedoel met de stoel? De stoel op je slaapkamer. Ooit neergezet voor de mooiigheid, ondertussen is ie bedolven onder de kleding. Schoon, vies, gestreken of niet, en van iedereen. Dat was niet de bedoeling.

Oneindige ruimte

Op je werk heb je ook een stoel. De stoel is daar een map of een rommelhok. Heb je een map? Fysiek, Dropbox, g-schijf of ergens in de cloud, maar bestaan doet het. Alles wat je niet nodig hebt, maar later vast nog eens van pas komt hangt daar rond. Interessante rapporten van een adviseur wiens naam je niet meer weet. En taken die je nog moet doen, maar waar je nooit zin in hebt.

Het rommelhok binnen je bedrijf is ook zo’n plek. Alles verdwijnt in de oneindige ruimte van het rommelhok. De schoonmakers mopperen dat ze niet bij hun spullen kunnen. De bhv’er roept dat het niet brandveilig is. Zelf ben je regelmatig op zoek naar een nieuw pak koffie of toiletpapier. Irritant? Zeker, maar wie ruimt hier dan nooit op? Juist.

Uitmesten

Zeg eens eerlijk, mest jij jouw stoel weleens uit? Je bent op zoek naar die nette broek en kan het niet vinden. In je bedrijf gaat het niet anders. Ergens had je dat document opgeslagen… Wie is er ook alweer verantwoordelijk voor de structuur?

Ondertussen vind je de kat terug, en verzucht dat je echt eens moet opruimen. Morgen gaat de bezem door de cloud, terwijl je je broek uitschudt en besluit dat je het best nog een keer kan dragen.